Friday, August 5, 2011

My Everything

Assalamualaikum :)

tajuk bukan maen lagi kan2? rasa macam special sangat orang tu kat aku..
tapi memang special taw2?..special sangat3 ...ko hado??
buat masa sekarang belum ada orang yang lebih special dari mereka ni.

agak2 aku ikot muke sape? abah kot..comel ikot mak..lalala


mereka ni is my boyfriend & girlfriend! heee..
aku rasa without mereka aku takkan dapat sampai tahap nie.dapat capai apa yang aku nak, dapat sambung study.( dan mungkin jugak aku tak secomel ni LOL )


sebab mereka aku kuat ( bukan kuat macam badang mahupun the rock)
sumber inspirasi katakan..macam sumber makanan..takda makanan takleh makan..
tapi mereka bukanlah orang yang boleh di makan ok..contoh jek..
maksudnya tanpa mereka aku takkan berjaya :)

kadang2 aku ketepikan benda remeh sebab mereka ( walau benda tu menyakitkan hati aku)
ibu bapa kita kena utamakan dulu..betol x? 
kalo aku kecewa ( xkira la pasal someone ke or benda laen ) aku akan ingat mereka.
nanges tu nanges jugak sebab aku memang jenis yang cepat touching sket. lagipun lepas nanges akan rasa lega..sape sokong? hehe..then bile hati da tenang, aku akan cakap ngan diri sendiri "sume ni benda remeh jek...kaow nanges siang malam pon takda pe yang akan berubah. kaow nak down sampai takleh study kaow jangan wat keje gile.. kaow ada parent yang jaga kaow dari kecik sampai besar yang nak tengok kaow berjaya..kaow tak takot tengok misai bapak kaow yang boleh wat orang menggigil kepale lutut tu kee. "
( ayat last hanya rekaan semata2 )
kira mcmtu la dialog bile cakap ngan diri sendiri..

jadi apa2 pun terjadi kat kite, kite kena ingat ibu bapa kita..jangan lupa Allah jugak. 
utamakan ibu bapa kita dari boipren n gurlpren korang yee...
jangan sesekali derhaka kat orang tua..keredhaan ibu bapa tu penting taw..
 rajin2 la doa untuk mereka. tak kira mereka dah takde or masih ada.
yang masih ada, jaga mereka baik2 bila dah besar nanti..:)
lepas solat, rajin2 baca doa untuk mereka  ok? 

DOA ANAK UNTUK IBU BAPA DAN MUSLIMIN MUSLIMAT 
" Ya Allah Ya Tuhan kami, ampunilah segala dosa kesalahan kami dan dosa kesalahan ibu bapa kami, serta kasihanilah ibu bapa kami sebagaimana mereka berdua mengasihani kami semasa masih kecil"
"Ya Allah Ya Tuhan Kami ampunilah sekalian muslimin dan muslimat, mukminin dan mukminat yang masih hidup dan yang telah mati

5 comments:

Muhammad Faris said...

رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ

O Our Lord! forgive me, and my parents, and all the Muslims on the day when the account will be established."

TeKiTo_SHiNiGaMi said...

A father's goodness is higher than the mountain,
a mother's goodness deeper than the sea.
ofcoz they are everything right, fashiela? :D

Che Deen™ said...

amin2 ya rabbi alamin~
hargailah mereka ok :)

winna shinta said...

alolo comelnya! :)

Shasyela said...

muhammad faris : :)

tekito : opkos! haha

che deen : baik! hehehe

winna shinta : ehehe..love them..