Thursday, January 13, 2011

10.01.2011.....AL-FATIHAH

Kalaula aku tawu..
aku xkan balik hari ahad tu..patutla hati rasa sayu sangat tgk muke nenek..
rupa2 nya tula kali terakhir aku tgk nenek bernafas,makan, minum...

siang isnin tu, aku asyik ingat nenek jek..asyik terbayang muke die..
rasa nak balik rumah..bile tengok org tua lain yang jalan depan aku, aku rasa nak nanges..
memang sepanjang hari tu ingat nenek teruss..
tapi aku cuba fikir +ve..xda apa2 akan berlaku kot..

then bile dah malam..macam biasa la aku kat sini..
setiap hari isnin malam dan khamis malam ada latihan silat..
aku pon siap2 pergi training bawak hati yang xmenentu..
bile latihan dah mule..jurulatih nak jumpa sume tenaga pengajar..
as usual, sebelum bagi buah kat budak2 ktorg akan ada satu sesi perbincangan dulu..
dalam dok tgh berbincang,aku dgr hp aku bunyi..tp aku biar jek..then bunyi lg..
aku da rasa xsedap hati..aku pon mtk diri utk pg jawab fon. xsempat aku jawab..
aku tgk ada 2 mc dari abah & kakak..
pergh..time tu aku da xpkir sape2 dah..aku terus call abah..
abah xbgtaw terus..abah tanya aku buat apa..abah xnak cakap ( xsampai hati kot )
abah bg fon kat mak..mak pon terus cakap "paknek dah xda"

aku dah xtaw nak cakap ape..aku terus cakap kat mak..aku balik sekarang tu jugak..
kelas latihan aku tinggal macam tu jek..tp sempat la aku bgtaw aku kena balik sebab nenek meninggal..
die pon faham then die benarkan..cume aku kesian ngan sorang TP baru nie..
sebab aku tergesa2 nak pergi..xpasal2 die kena bg buah jatuh kat bdk.dala die sorg jek..budak ramai..


masa nak g carpark B ( amek keta ) tu pon hujan lebat..aku redah jek..basah pon basah..
dalam kepala aku dah xpkir sape2 lg dah..yang aku tawu aku nak balik!..
aku balik ditemani ziela,ain,kevin,erda..
naseb baek diorg ni ada..kalo x.,xtaw la macam mane aku nanti (thx taw korg)..
bile sapai rumah jek..sah2 la org dah ramai..
diorg pon pandang jek..( apa pandang2? xpenah tgk org basah ke?)
aku pg la tuka baju sume..
nak mandi segan pulak org da ramai..
mule2 aku xnanges..tp ble masok ruang nenek..aku xtahan..aku nanges terus ( ain la nie mtk teman baca yasin utk nenek..huhuhu )

esok nya baru nenek dikebumikan..yang ni xpayah cite la ek..
sebab sume org tawu mcmne..cume masa tu ada dugaan sket..hari hujan..
tp sumenye berjalan dgn lancar..

now da xda die, rumah pon sunyi jugak..
nenek sebenarnye sakit lepas die jatuh tangga dalam rumah..
xtaw knp die boleh jatuh..
sejak haritu die xboleh bangun dah..

semoga roh nenek dicucuri rahmat...AMIN....T__________T




8 comments:

Ikazrima said...

al-fatihah.. em aritu pon baru nenek kawan saye ninggal..

sya shela said...

ari yg sama ke..al-fatihah jugak utk arwah nenek kwn awk...sy dah 2hari xpg kelas..wuwuwu

Ikazrima said...

eh takde la,, silap tulis bukan ari tu, tp tgh bulan 11.. rase besalah sgt2 kat ide sbb pas sehari bru bace mcg die..

xpe, take your time.. i know how it feels to lose someone dear to you..

sya shela said...

yeke...xpew..mgkin kwn awk boleh faham kot...
harini ingat xnak pergi kelas..tp tula..mcm menghukum diri la plak..baik pergi...

Ikazrima said...

if rase bole handle, pegi la.. klu x, a couple of days wouldn't hurt.. apape pon hope you get through it :)

Ikazrima said...

bru dot brite ayah sorg dak silat uitm segamat meninggal.. al-fatihah juga utk ayahnya..

sya shela said...

al-fatihah..macam2 jek kan jd..mungkin ada hikmah semua nie jd..=)

huzaimi said...

salam takziah buat syela sekeluarga..