Thursday, January 6, 2011

Rahsia Bibir Merah!

Sini nak kongsi sket rahsia bibir merah atau dgn kata laen nampak jambu..hehehe..
mostly kegemaran kaum wanita nie adalah benda yg menampakkan bibir cantik.
nak bibir yg merah larr..baru nampak berseri..
tp ada jugak orang yg bibir die semlajadi merah
tuu da rezeki tu..xpayah nak pakai apa2 dah..da cantik da tuu.

kalo yang bibir hitam tu faham2 sendiri lerr..
knp?? MEROKOK!! aish..org perempuan xmanis larr hisap2 rokok nie..
da xnampak ayu lg
tp yang aku heran nya ada jugak lelaki yang suka perempuan merokok..ish3..
tapi AWAS!! yang berbibir hitam xsemestinya org yang merokok..
ada jugak disebabkan faktor semulajadi...contohnya?? kulit..
cube tgk org negro..heheh..hitam x? hitam x? =P

selain daripada itu ( da memang mcm wat karangan skula2 dulu )
faktor bibir hitam ni adalah disebabkan penggunaan lipstick yang kerap yerr adik2..
kalo korg bergantung ngn lipstick jek xelok taw..bibir jd hitam..
jadi gunala sesuatu yang blh merawat bibir or mengelak bibir jd hitam..
ni promote sket satu barang nie..bgs sgt2..
function : lightens discoloured lips, nourishes and repairs chapped lips, providing instant relief from dryness and chapping. provides a natural, pinkish colour to lips with continuos use.
 aku da lame pakai nie..so far xda masalah ape2.bibirku tetap selamat..haha..
lip cream ni baek..serious..bibir kite akan nampak pink2..mcm xnampak sgt larr pakai something kat bibir
nampak natural larr..so kalo ada yang mengidam nak bibir nampak natural merah and xkan bawak effect dikemudian hari ( takut bibir jadi hitam )..aku suggest beli yang nie..
tapi kalo korang pakai xmerah gak..tu aku xtaw larr..sental je ngan berus dawai.biar luruh hitam2 kat bibir tu...mostly orang  yang pakai sangat berpuas hati ngan lip cream nie..
time ni pakai sket..so xnampak sgt..but still buat bibir xpucat..

nampak pink x? heheh..ni ngn kawan saye kak wati =P

ni lak terlebih pakai..huhu..merah menyala!! da dekat nak same colour baju dah!
nak beli kat mane? kat mane? beli la kat COSWAY

 p/s : Ain, ko kate nak beli kan?beli larr sebelum voucher free aku habis.hehehe..last2 ziela yang beli..hampeh ko..haha



7 comments:

Nia Fiqa said...

akak promoter.. bibir saya xdelah hitam sangat.. tp kadang nmpak pucat sangat.. huhu so akak promoter.. esok teman saye g cosway.. saya nk beli la akak promoter.. pakai voucher akak yer.. nak jugak ade bibir jambu mcm akak ;'))

sya shela said...

baekla adik yg teringin..yee..bibir adik xda la etam..tp xpucat pon akk tgk..jenis yg biasa..yg ayat last tu ayat ikhlas ke perli?? kalo perli adik g beli sendiri ye..xyah pakai voucher free akk..hahahahha..=D

Nia Fiqa said...

saya ikhlas tau.. jauh ke dasar dan lubuk hati terpendam ni.. hehehe ;')) sedalam lautan atlantik!! heh!!

sya shela said...

hahah..t/kasih ye adik...laut cina selatan xda kew?

Nia Fiqa said...

laut cine selatan menyatukan 2 hati.. hahahaha heh!! oit.. kot yer pon agak2 la kan.. sekarang ni malam daaa... ape pulak 7 lebih AM tu.... tukar time zone akak tu dulu.. nnti org kompius akak datng dr planet mane.. hehe planet zadora kot ;)

sya shela said...

hahaha..aah la..akk lupa akk da kat MALAYSIA...hehehe..

Dayang Raziela said...

makceh shela...hehe....skrg bibir sy semakin merah gitu...haha